V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Vmesni seštevek: 0,00 EUR
Iskanje: 

FAQ - Pogosto zastavljena vprašanja

1. Kako izbrati pravilno velikost prstana?

Če gre za enostavno formo / ring je stvar dokaj preprosta. Če je mogoče vzamete kljunasto merilo po domače »šubler« pomerite notranji premer prstana in mi sporočite velikost. Idealna je tudi fotografija in podroben opis želja glede barve, strukture, namena...vse to pošljete na mail...ostalo sledi.

Drugi način je številka velikosti prstana, ki je pa že lahko težava če ni točna. Možno je tudi prstan obrisati enostavno s svinčnikom, odmeriti premer z ravnilom na  0,5 mm natančno dodati opis če si želite večjega, manjšega, širšega, tanjšega, in to poslati na mail. Skeniranje skice oziroma fotografija skice je zaželena zaradi kasnejših morebitnih nesoglasij.

Vedeti morate da roke občasno zatekajo, zato je priporočljivo podati rahlo večjo dimenzijo za izdelavo, v praksi od 0,5mm - 1,0mm po premeru. Če je širši prstan, tu so mišljeni predvsem moški pa lahko tudi več. V vsakem primeru pa bo potrebna potrditev izdelka glede na velikost in vse ostalo pred samo izdelavo.

Izdelek po naročilu se plača po potrditvi in strinjanju z izdelkom po vaših željah. Po domače: ni potrebno plačati kakršnega koli avansa dokler izdelek ni narejen.

2. Kako je z obstojnostjo materialov?

Po dosedanjih izkušnjah so vsi izdelki v obdobju 4 let v funkciji v nespremenjeni obliki in stanju, sijaju ob normalni in priporočeni uporabi. Edina težava predvsem pri prstanih, obeskih, verižicah ter zapestnicah  se pojavi ko vam izdelek izdelan predvsem iz kerrocka pade na trdo podlago, kot so ploščice, beton, trda tla...enostavno lahko poči, se odlomi, odkrhne....na to Vas še posebej opozarjam. Ni potrebe po kakršnem koli čiščenju z abrazivnimi sredstvi in kemijo. Izdelki iz kerrocka so spolirani do visokega sijaja in kot taki obstojni. Dovolj je le malo čisto navadne milnice.

Izdelkov ne izpostavljajte neposredni sončni pripeki, t.j. da ostane izdelek neposredno na soncu za dalj časa (armaturna plošča avtomobila, okenske police,..). Prav tako ni priporočljivo s prstanom na roki nositi težkih bremen, kot so vrečke in podobne stvari, ker prstan enostavno ne more fizično prenesti tako velikega bremena in lahko poči. Tudi v tem primeru reklamacija ne velja. Prav tako ni priporočljivo dolgo izpostavljanje izdelka v vodi (v bazenu, kopelih, savni,...).

Izdelki so vodoodbojni in vodoodporni za kratek čas. Les je pač živ skozi svoje celotno obdobje in kot tak odziven na različno stopnjo vlage in suhega zraka. Daljša izpostavljenost pretirani vlagi in sopari poškoduje izdelek trajno. Priporočljivo je da izdelek pred umivanjem rok, kopanjem, tuširanjem, savnanjem,...odložite na primerno mesto in ga kasneje zopet nadenete.

Ob upoštevanju teh priporočil Vam bodo izdelki ohranjali funkcijo in obliko še dolgo časa. Če izdelek rahlo obdrsate ali morebiti odlomite, je mogoče ob predhodnem ogledu  in podanem mnenju tudi izdelek popraviti. Odvisno od poškodbe.

3. Kako je s premazi in obstojnostjo lesenega nakita in izdelkov iz vinskih sodov?

Vsi leseni izdelki so preimpregnirani in premazani z oljem za inpregnacijo lesa in čebeljim voskom, ki je neškodljiv in nealergen za kožo. Čez čas je potrebno izdelek osvežiti z istim postopkom. Izdelek mi  enostavno pošljete po pošti, ali se dogovorimo za osebni prevzem in stvar ponovim, seveda brezplačno. Lahko pa izdelek premažete sami tudi npr. z olivnim oljem. Leseni moški prstani so preimpregnirani  z posebno sestavino in spolirani do visokega sijaja. Lahko so tudi v mat izvedbi, po želji stranke.

Izdelki iz lesenih vinskih hrastovih sodov so očiščeni, obrušeni in premazani/preimpregnirani s tungovim oljem. To olje ima na začetku rahel vonj ki z časom izgine. Poleg vsakega izdelka vam dodam brezplačno še stekleničko tungovega olja za enkraten premaz izdelka čez čas.Vsi izdelki so izdelani tako, da ob pravilni in skrbni uporabi trajajo doživljensko, zato Vam dam tudi doživljensko garancijo na vse izdelke.

V primeru kakršnih koli težav, vprašanj, nesporazumov sem Vam na voljo na omenjenih povezavah. Seveda sem in bom vesel tudi Vaših mnenj, predlogov, morebitnih pohval in kritik.....

4. Morebitna odstopanja v strukturi in barvi materiala

Glede na to da je les naravni material, nepredvidljivih form in vzorcev so možna odstopanja v strukturi, barvi, vzorcu lesa glede na prikazano sliko trenutno razpoložljivega izdelka na zalogi. Vedeti  morate da dveh popolnoma istih izdelkov ni mogoče izdelati, lahko so samo podobni v tehničnem smislu, to je po velikosti in obliki. Možna so odstopanja v barvi in strukturi materiala, na to se enostavno ne da vplivati, tu ima narava prvo in edino besedo. Na meni je potem da izkoristim danosti in potencial ki ga surovina, les ponuja. Ravno zaradi tega je vsak izdelek unikaten in poseben. To mu daje dodano vrednost ki je neprecenljiva.